Кои сме ние

Ние в детска къща „Приказната фея“  следваме основните принципи за развитие на детето в ранните му години  – лично, социално и емоционално развитие, комуникация и език, физическо развитие, грамотност, математика, разбиране на света и изобразителни изкуства и дизайн.

Някои от нашите учители са обучени по Монтесори и поради това ние включваме определени аспекти от метода Монтесори в нашето обучение. Детска къща „Приказната фея“ е стимулираща и възпитаваща среда, която помага на децата да се развият в уверени и независими ученици.

Освен грамотност и смятане, нашите учебни дни се състоят от наука, изкуство и физически занаятия. Децата имат ежедневни занимания по френски език и ежеседмични часове по английски език. Децата имат ежеседмични часове по музика и танци. Тези дейности стимулират въображението на децата и развиват техните творчески и физически способности. Те също така се учат на практически житейски упражнения, които насърчават независимостта. Благодарение на високата квалификация на персонала, всяко дете получава толкова индивидуално внимание, колкото е необходимо, за да може да разгърне пълния си потенциал.Следобедите децата обичат да участват в различни забавни дейности, като спорт , драма и разходки до парка.

По време на учебната програма организираме много и различни специални събития, като посещения на изложби, музеи, театър, балет и еднодневни екскурзии извън града. Част от извънкласните ни дейности включват , историческа обиколка на сградата на Народен театър „ Иван Вазов“ и запознаване с професиите свързани с театралното изкуство, ежемесечни посещения и беседи в Природонаучния музей, свързани с изучавани от нас теми, посещения на различни изложби на български и чуждестранни автори в галерии, като „Квадрат 500“,Национална Художествена Галерия, СБХ, Галерия „Париж“ , едноседмично ски училище през зимния сезон и едноседмично планинско училище през пролетно/летния сезон.Нашите годишни събития включват Ден на спорта, коледен концерт, посещение на Дядо Коледа, Великденски празници, парти за Хелоуин, вино вечер за родители,както и редица други събития през цялата година.

Детска къща „Приказната Фея“ провежда обучението и възпитанието на децата в съответствие с държавните образователни изисквания, както и в съответствие с конвенцията за защита на правата на детето на ООН .

pexels-cottonbro-studio-3662897
Лично, социално и емоционално развитие

Нашите учители поддържат емоционалното благополучие на всяко дете, като гарантират, че то е уверено да участва в нови дейности и да работи с другите. Предоставяме на децата опит и подкрепа, които ги карат да развият положително усещане за себе си, както и уважение към другите, социални умения и положителна нагласа за учене.

Комуникация и език

Ние подкрепяме и разширяваме ученето и компетентността на децата в общуването, говоренето и слушането. На децата се предоставят възможности и насърчаване да развият своята увереност и умения за изразяване, говорене и слушане в редица ситуации. Ако пък вашето дете говори английски като майчин език, с подкрепата и насърчението, което получава тук в „Приказната фея“ то ще овладее българскиятезик бързо и ще придобие способността да общува свободно както с деца, така и с възрастни.

pexels-cottonbro-studio-3662942
pexels-ksenia-chernaya-8537187
Физическо развитие

Ние насърчаваме физическото развитие на децата чрез разнообразни възможности да бъдат активни, да подобрят координацията си и да контролират фината и общата си моторика. Децата се насърчават да развият разбиране за важността на физическата активност и да направят здравословен избор по отношение на храната и начина на живот. Нашата учебна програма включва възможността децата да изследват своите фини двигателни умения чрез дейности като закачане, низане,рязане съчетаване на текстури, десени и цветове, развитие на тактилните усещания чрез различни материали игри и ситуации. Децата се насърчават да развиват своите груби двигателни умения в стаята за игри и по време на нашите ежедневни дейности на открито, в сутрешните класове по йога и гимнастика.

Грамотност и Математика

Децата имат достъп до широк набор от материали за четене в училище, за да разпалят интереса си към книгите. Те посещават редовно нашата библиотека, за да избират книги и да упражняват уменията си за четене и да изследват теми с подкрепата на своите учители.

Ние подкрепяме децата за да развият своето разбиране за математика в широк спектър от контексти, чрез които могат да изследват, да се наслаждават, да учат, практикуват и да говорят за развиващото се разбиране за числата, формата, пространството и измерването. Те разполагат с широка гама от възможности да практикуват своите математически умения и да придобият увереност в използването на математически език и концепции.

 

pexels-cottonbro-studio-3662803
pexels-cottonbro-studio-3661268
Разбиране за света

Ние напълно подкрепяме децата в развитието на техните знания и разбиране, за да им помогнем да осмислят един развиващ се  технологичен свят. Насърчаваме ги да вземат активно участие в общността чрез разходки и като подкрепят различни благотворителни организации.

Изобразителни изкуства и дизайн

Творчеството на децата се насърчава чрез нашето предоставяне на материали и оборудване.Те се насърчават да изследват и споделят своите мисли, идеи и чувства чрез изобразително изкуство, музика, движение, танци, дизайнерски технологии и въображаеми ролеви игри.

pexels-cottonbro-studio-3662841
Scroll to Top